papin palsta

Mummut ja papat

Seurakunnan elämässä kesä on jälleen ollut rippikoulujen ja -leirien aikaa. On opiskeltu kristinuskon sisältöä. On rukoiltu ja laulettu, pidetty välillä hauskuttavia hetkiäkin sketseineen. Kymmenettuhannet nuoret ovat käyneet rippikoulunsa ja pääs-seet ripille. Suuri on ollut myös isosten joukko.

Yhden asian sai taas huomata nuorten kanssa leireillessä; sen, kuinka isovanhemmat ovat monelle nuorelle tärkeitä. Kun vanhemmilla ovat omat ruuhkavuotensa työkiireineen ja huolineen, mummu ja pappa ovat tarjonneet sitä turvaa, mitä lapsi on tarvinnut tai nuori omassa murrosiässään tarvitsee. Elämän tuoma kokemus auttaa suhtautumaan oikealla tavalla pienen lapsen uhmaikään tai nuoren repiviin murrosvuosiin. Ehkäpä se mummun tai papan asenne ja turvallinen syli antavat jon-kinlaisen kuvan Jumalamme, Taivaallisen Isämme, suuresta sylistä, jonne on hyvä käydä ja jossa on turvallista olla.

Siksi suuri kiitos kuuluu kaikille teille mummuille ja papoille, jotka annatte aikaanne pienille lapsille ja vähän isommille nuorille. Teille, jotka ette työnnä sitä vielä epävarmaa ja elämää opettelevaa ihmistä tyköänne pois. Teille, jotka Jeesuksen tavoin otatte heidät luoksenne. Tällaisia arkienkeleitä, mummuja ja pappoja, tarvitaan. Kiitos teille lasten ja nuorten puoles-ta.


Timo Kemppainen
kappalainen
EVL Uutiset
ajankohtaista

Maakunnallinen miestenilta pe 1.9

Lue lisää

Aittakirkko Lanneveden Sampolassa 20.8.

Lue lisää

Kävele naiselle ammatti 10.9. Pyhä-Häkin kansallispuistossa

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö