papin palsta

Jumalan kutsu

Saarijärvellä on tänä vuonna aloitettu Ruisleipäillat, joissa syödään ruisleipää ja toivottavasti tullaan myös hengellisesti ravituiksi. Viime kerralla Marjaana Kotilainen lähetysyhdistys Kylväjästä oli puhumassa aiheesta Jumalan kutsu. Illassa mietittiin, että mihin tehtävään tai paikkaan Jumala on juuri minut kutsunut ja voinko luottaa siihen, että Jumala pitää kutsustaan ja lupauksistaan kiinni.

Meitä oli paikalla monenlaisiin tehtäviin kutsuttuja: oli erilaisiin työtehtäviin kutsuttuja, lapsiksi, vanhemmiksi, sisaruksiksi ja puolisoiksi kutsuttuja. Kutsuja erilaisiin tehtäviin toiselle on satanut elämän varrella monia ja toisella on ollut se oma koti, jossa on palvelutehtävää riittänyt koko elämäksi.

Millaisia kutsuja Jumala on sinulle esittänyt? Ovatko ne olleet mieluisia vai vähemmän mieluisia? Meidän kaikkien osalle varmasti riittää molempia kutsuja, moni on iloiten alttarilla sanonut ”tahdon”, mutta ajan kanssa tahtominen on käynyt vaikeammaksi. Usein hyvinä päivinä ei ymmärrä miten tärkeä asia terveys on, mutta kun kutsutaankin sairastamaan, on hurjan vaikea läksy sopeutua siihen.

Meitä kutsutaan elämän aikana monenlaisiin tehtäviin, mutta Jeesus kutsuu meitä myös ”vain” olemaan hänen kanssaan. Opetuslasten kutsumisesta Markuksen evankeliumissa sanotaan näin: ”Hän käski luokseen ne, jotka oli valinnut, ja he lähtivät hänen mukaansa. Nämä kaksitoista Jeesus kutsui olemaan kanssaan lähettääkseen heidät saarnaamaan…” (Mark. 3: 13-15) Kiireisen elämän keskellä on siis hyvä etsiä hetkiä, milloin ehtii olla Jumalan kanssa ja kuulostella, että mihin sinua ja minua tänään oikein kutsutaan.

Mervi Sahinaho
seurakuntapastori

Ps. Seuraavat ruisleipäillat on Mansikkaniemen pappilassa 15.11. ja 27.12 klo 18. Marraskuun illassa Saara Savolainen alustaa aiheesta laki ja evankeliumi ja joulukuun illassa Jari-Pekka Kotilainen johdattaa pohtimaan uskon ja tieteen suhdetta. Tervetuloa mukaan!
EVL Uutiset
ajankohtaista

Joulumusiikkia kynttilänvalossa 30.11. klo 18

Lue lisää

Kerronnalliset adventtihartaudet 27.-30.11.

Lue lisää

Minimessu pe 24.11. klo 18

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö