papin palsta

Valmista on

"Se on täytetty." Evankelista Johanneksen mukaan nämä olivat viimeiset sanat, jotka Jeesus lausui ristiltään. Sen jälkeen Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.

Jeesus antoi henkensä. Vapaaehtoisesti, mutta ei ilman sisäistä taistelua. Ei ollut helppoa viattomana suostua ristinkuolemaan. Mutta rakkaus meihin syntisiin vei voiton. Meidän tähtemme Hän suostui täyttämään Isältä saamansa tehtävän. Ristillään Hän sovitti meidän syntimme, eikä ainoastaan meidän, vaan koko maailman synnit.

Kaikki se, mitä me taivasta varten tarvitsemme, on täytetty. Siihen emme voi lisätä mitään, sillä siitä ei puutu mitään. Jos me pyrimme lisäämään jotain taivaspaikkamme eteen, se on pois Jeesuksen täytetystä työstä. Mutta meidän ei tarvitse lisätä mitään varmistaaksemme taivaspaikkaamme. Se on valmis. Kaikki on täytetty. Me voimme jättäytyä Jeesuksen täytetyn työn varaan, niin kuin Jeesuskin jätti itsensä Isänsä käsiin.

Virsirunoilija Kauko Veikko Tamminen kirjoitti tästä runossaan "Se on täytetty": "Se on täytetty, se on täytetty! Rikki on käärmeeltä pää ja siunatut maan sukukunnat. Jo nyt kuolema väistänyt on elämää, kun täysin on maksettu lunnaat. On koittanut autuuden aamu."

Se on todella täytetty. Tämä oli Jumalan vastaus pääsiäisaamuna. Jeesuksen ristinkuolema täytti Jumalan pelastussuunnitelman ja täytti sen, mitä meidän pelastukseemme tarvittiin. Kaikki on valmista taivasta varten. Sinullekin.

Timo Kemppainen, kappalainen
EVL Uutiset
ajankohtaista

Messu ja 3. rippikoululeirin rippikoulupyhä 30.4

Lue lisää

Ruisleipäilta 3.5

Lue lisää

Ilmoittautuminen päiväkerhoihin on alkanut!

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö