papin palsta

Taitekohta

Nyt on jo elokuu. Ilmassa alkaa olla syksyn tuntua. Minä olen aina pitänyt elokuusta. Sen pimenevissä iloissa on jotakin rauhoittavaa. Kiihkeän kesän jälkeen on turvallista kietoutua illan hämyyn, rauhoittua viilenevään iltaan.

Elokuu välkkyy mielessäni myös taitekohtana. Suurin osa lomalaisista on lomansa viettänyt ja palaa työn ääreen. Koululaiset aloittelevat kouluvuottaan, ekaluokkalaiset siunataan koulutielle. Uusien opiskelijoiden silmissä on intoa ja jännitystä. Mitä kaikkea onkaan vielä edessä? Samaan aikaan mielessä voi olla myös pettymystä tai kaipausta. Enää ei ole työtä, johon palata. Nuori, joka ei saanutkaan opiskelupaikkaa, jää kesän jälkeen helposti yksin tai vaille suuntaa.
Me seurakunnassakin elämme elokuun jonkinlaisessa taitekohdassa. Heinäkuun viimeisenä sanoimme Suvi-papille näkemiin. Elokuun puolivälissä saattelemme pitkäaikaisen kanttorimme Margaretin eläkkeelle. Elokuun lopulla taas saamme toivottaa uuden Pylkönmäen papin, Mervin, tervetulleeksi.

Taitekohdassa innostus ja kauhu, ilo ja suru saattavat sekoittuakin. Uuden edessä ei vielä ihan tarkkaan tiedä, mitä saa. Samaan aikaan on haikeaa luopua siitä, mitä oli.
Taitekohdissakin tai ehkä juuri niissä hetkissä, Jumala on meidän turvamme. Hänellä on jo suunnitelma, vaikka me emme sitä vielä arvaakaan. Taitekohdissa, elokuun illoissa, mielenei nousee Saarnaajan kirjan sanat:

Kaikella on määrä hetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.

Heidi Pasanen
seurakuntapastori
EVL Uutiset
ajankohtaista

Hölkkäkirkko 4.9.

Lue lisää

Mervi Sahinaho ja Satu Uusisalo - tervetulojuhla 28.8. Pylkönmäellä

Lue lisää

Keski-Suomen miestenilta Terve mies pe 2.9, kuljetus Saarijärveltä

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö