papin palsta

Uusi aika

Juhlavuosi 2017 on jäänyt taakse. Viime vuonna juhlimme 10-vuotiasta seurakuntaliitosta, 100-vuotiasta Suomea ja vietimme reformaation 500-vuotisjuhlaa. Vuosi 2018 aukeaa eteemme arkisempana. Osa huokaisee helpotuksesta, ei enää suuria juhlasuunnitelmia! Seurakunnassamme saamme toki aloittaa myös vuoden 2018 yhteisellä juhlalla, kun talousjohtajamme Emilia siunataan tehtäväänsä.

Vuoden ensimmäisen päivän jumalanpalvelusten teema on Jeesuksen nimessä. Jeesus, kuten rakkaat lapset usein, tunnetaan monella nimellä. Yksi Jeesuksen arvonimistä on Sovittaja. Vuoden 2018 alussa Kalliossa vietettävien Kirkkopäivien teemana on Sovinto 100, vuoden 1918 tapahtumiin liittyen. Ehkäpä vuonna 2018 voimme myös omassa elämässämme pysähtyä miettimään Jeesusta erityisesti Sovittajana, sovun ja rauhan tuojana. Olisiko alkava vuosi sovinnon vuosi myös omassa elämässämme?

Juhlan jälkeen on vuorossa arki. Aamun rutiinit, arkiset asut ja nakkikastike. Mutta olisiko juhlassa ja juhlavuodessa jotain, jonka voisimme ottaa mukaan myös arkeemme ja uuteen vuoteemme? Seimen lasta, joulun ihmettä, ei tarvitse raivata laatikoihin muiden joulukoristeiden mukana. Sovittaja jää mielellään luoksemme koko vuodeksi. Hän haluaa kasvaa kanssamme aikuiseksi. Mieheksi, joka tuli maailmaan sovittamaan ihmisten synnit.

Maailma muuttuu ja jokainen vuosi tuo mukanaan jotain uutta. Uuden edessä voi myös ahdistaa tai pelottaa. Silloin saamme muistaa, että käymme uuteen vuoteen, uuteen aikaan yhdessä Jeesuksen kanssa. Aloitamme vuotemme Jeesuksen nimessä.
Heprealaiskirjeen sanoin: Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.

Heidi Pasanen
kasvatuksen kappalainen

ps. Muutoksen tuulet puhaltavat myös seurakunnan kotisivuilla. Helmikuun alusta siirrymme uusiin kotisivuihin. Osoite pysyy samana, mutta sivujen ulkoasu muuttuu. Tämä on ainakin tällä erää viimeinen Papin palsta. Uusilla sivuilla sitten jotain uutta!
EVL Uutiset
ajankohtaista

SEURAKUNTAPASTORIN VIRANSIJAISUUS JA KAUSIPAPIN MÄÄRÄAIKAINEN VIRKA

Lue lisää

Musiikillinen ruisleipäilta 24.1. klo 18 seurakuntatalolla

Lue lisää

Messu 21.1. Saarijärvellä

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö