papin palsta

Valoa!

Jeesus sanoo: Minä olen maailman valo. Joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo. (Joh. 8:12)

Tänä talvena ensimmäinen sysipimeä hetki osui kohdalleni talvimyrskyn katkaistessa sähköt kesken balettitunnin. Hetken ajan Vanhan kansakoulun salissa oli täysin pimeää. Sitten joku sai älypuhelimensa taskulampun toimimaan - ja valo tuli!

Nykyisin jopa tällaisessa pikkukaupunkitaajamassa voi olla vaikeaa piiloutua valolta. Aina jossakin palaa katuvalo tai pihavalo, istumme kodeissa väräjävän ruudun valossa. Suurkaupunkien ikuisesta loisteesta puhumattakaan. Valoa on nykyisin niin paljon, että puhutaan jo valosaasteesta. Vuonna 2017 ihmisen ongelma ei ole kulkeminen pimeässä, vaan liiallisessa valossa.

Vuoden 1933/38 käännöksessä Jeesus sanoo: Minä olen maailman valkeus. Valkeus on vanhahtava sana, ei ihme, että se on korvattu valolla. Mutta valkeus on ehkä myös jotain erilaista kuin valo. Jotakin suurempaa. Valoa seuraa varjo. Valkeus on puhdasta kirkkautta. Siinä, mitä ihminen on luonut, on synnin varjo. Siinäkin, mitä ihminen rakentaa ikuiseksi, on jo sisällään katoavaisuuden siemen. Suurkaupunkien ikuinen loiste sammuu kerran. Todellisella valolla, valkeudella, ei ole varjoa. Siinä ei ole katoavaisuutta.

Jeesus lupaa seuraajilleen elämän valon (elämän valkeuden). Se on enemmän kuin heijastinliivit, taskulamput tai värivalojen hehku. Elämän valo on ikuista kirkkautta. Se on lupaus taivaan kodista ja sisäisestä valosta. Sisäisestä valosta, joka auttaa meitä valosaasteenkin keskellä näkemään todellisen valkeuden ja päämäärämme. Uskon valo, joka auttaa erottamaan värivalojen houkutukset ja Jumalan ikuiset lupaukset.

Ihmisen sielulla on taipumus muuttua katsomiensa kuvien kaltaiseksi. Meidän jokapäiväinen kilvoituksemme on kiinnittää katseemme yhä uudelleen Kristukseen. Häneen, joka on ikuinen valkeus kaiken valon ja varjon keskellä.

Helmikuun 11. päivä on Valo Paljastaa -gospeltapahtuma Saarijärven Monnarilla. Tavataan siellä!

Heidi Pasanen
kappalainen
EVL Uutiset
ajankohtaista

Varkkarileiri 18.-19.3. - vielä mahtuu mukaan!

Lue lisää

TALOUSJOHTAJAN VIRKA AVOINNA

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö